Blogs - Asbestattesten en Asbestveiligheid: uw complete gids

Asbest: Een reis door de tijd

Asbest, een term die tegenwoordig vaak geassocieerd wordt met gezondheidsrisico's en bouwvoorschriften, heeft een lange en complexe geschiedenis. Deze blog neemt je mee op een reis door de tijd om de opkomst, het gebruik en de uiteindelijke val van asbest als bouwmateriaal te verkennen.

Lees meer »

Essentiële subsidies en premies voor het verwijderen van asbest die je moet overwegen

Het verwijderen van asbest is een fundamentele stap in het streven naar een veiligere en gezondere leefomgeving. Dit is zowel van belang voor individuele huiseigenaren die aan het renoveren zijn als voor beheerders van meerdere wooncomplexen. Belangrijk is het om bekend te zijn met de verschillende beschikbare financiële ondersteuningsmogelijkheden die kunnen helpen bij het dragen van de kosten. Deze blog biedt een inzicht in een reeks ondersteuningsmaatregelen, gericht op zowel individuele als institutionele belanghebbenden, inclusief appartementseigenaren, beheerders en vastgoedagenten.

Lees meer »

Stap-voor-stap gids: Hoe vraag je een Asbestattest aan?

Asbest, ooit een populair bouwmateriaal, is nu bekend om de gezondheidsrisico's. In België is het asbestattest een cruciaal document geworden voor huiseigenaren, vastgoedprofessionals, en potentiële kopers. Dit blogartikel geeft een stap-voor-stap handleiding over hoe je een asbestattest kunt aanvragen.

Lees meer »